Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Κατσικάκι με πορτοκάλι στο φούρνο


Υλικά

1 κατσικίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες
2 κιλά πατάτες μικρές για φούρνο
φρέσκο θυμάρι
3 κ.σ. μουστάρδα dijon
2 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμό)
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε 100ml λάδι, τη μουστάρδα, το ξύσμα πρτοκαλιού, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και τα ανακατεύουμε. Μέσα τοποθετούμε το κρέας, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και φροντίζουμε τα κομμάτια να καλυφθούν από το μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι λάδι κι ένα ποτήρι νερό.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς και ξεκινάμε το ψήσιμο τοποθετώντας το ταψί ψηλά ώσπου το κρέας να αρχίσει να ροδίζει (περίπου 30'). Σκεπάζουμε με αλουμινοχαρτο και το κατεβάζουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου, ψήνοντας πλέον στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες (ώσπου να μαλακώσει). Λίγο πριν το σβήσουμε, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το χυμό από τα 2 πορτοκάλια και το φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά στην επάνω θέση του φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Culiverter

Add it to your blog