Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Κατσικάκι φρικασέ με γιαούρτι


Υλικά

2 κιλά κατσικίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
10-12 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 μαρούλια
3 λεμόνια
άνηθος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200ml κρασί λευκό ξηρό



Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κατσικάκι στο ελαιόλαδο κι αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να σωταριστούν κι αυτά και σβήνουμε με το κρασί. Συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 75', προσθέτοντας αν χρειαστεί στην πορεία νερό ή ζωμό. Έχουμε πλύνει και κόψει τα μαρούλια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα για περίπου 15'.
Τέλος, αντί για αβγολέμονο, παίρνουμε από την κατσαρόλα λίγο ζωμό κι ανακατεύουμε με το γιαούρτι για να αραιώσει. Το ρίχνουμε στο φαγητό, ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Culiverter

Add it to your blog