Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Μπισκότα espresso


ΥΛΙΚΑ

150gr κουκουνάρι καβουρδισμένο
280gr βούτυρο
2 κρόκοι αυγού
150gr ζάχαρη
500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
8 κ.σ. έτοιμος espresso

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε. Προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε το αλέυρι με το μπέικιν πάουντερ και το μισό κουκουνάρι σπασμένο, προσθέτουμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε στο μίξερ. Στο τέλος συμπληρώνουμε τον καφέ (όχι ζεστό), ανακατεύουμε λίγα δευτερόλεπτα και το μείγμα είναι έτοιμο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια που τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον αέρα για 30 περίπου λεπτα, μέχρι να αποκτήσουν σκούρο χρυσό χρώμα.

Αφού αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. (Προαιρετικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Culiverter

Add it to your blog